‘Waar we in geloven is wie we op dat moment zijn’ 

Jan 21, 2021
‘God bestaat niet!’ ‘Ik geloof niet meer in God. ‘Als er een God bestaat zou hij nooit ons meisje hebben afgenomen’, zo zei de wanhopige moeder me tijdens een consult. Zij had haar dochter na een intensief ziekbed aan kanker verloren.
 
 
 
Ergens in geloven... Wij mensen zoeken graag naar iets om in te geloven, omdat we altijd streven naar liefde, hoop en houvast. Maar... dat waar je vandaag in gelooft kan er morgen wel eens heel anders uitzien. In mijn visie heeft geloven veel met persoonlijke ontwikkeling te maken. Waar we in geloven zegt iets over hoe wij onszelf ervaren, maar door groei en levenservaring verandert ons innerlijk waarheidsbesef en dus ook waar je in gelooft. 
God of ' het goddelijke'  bestaat wel degelijk, zei ik haar. Maar de God waarover jou verteld is in je opvoeding en zoals jij hem als gevolg hiervan ervaren hebt, verandert misschien wel door deze ervaring. Het is tijd om jouw beeld van God bij te stellen, te herzien.
Waarin en wanneer ervaar je het Goddelijke wel?
Dat waar we in geloven, onze gedachten, onze emoties maar vooral onze handelingen scheppen de realiteit waarin we leven. Door onze eigen waarde te kennen, zelf na te denken en niet langer blind autoriteiten te vertrouwen en braaf hun orders op te volgen kunnen we onszelf vrijer maken.
 
Als je goed kijkt naar je eigen levensloop dan zul je zien dat waar je in geloof(de) mee-verandert met de jaren. Waar je wellicht heel fanatiek in geloofde als tiener, zul je nu bekijken met een glimlach. Het past niet meer, het heeft plaats gemaakt voor nieuwe inzichten en overtuigingen. En ook die zullen van kleur veranderen door de jaren heen. Toch zullen er ook diepe basale waarheden zijn die deel uitmaken van je 'zijnsgevoel', die horen bij degene die jij ten diepste bent.
 
En dat is een Weten, geen geloven. Een geloof komt vaak van een ander, de opvoeder, de kerk, school of de politiek... het wordt je verteld, het spreekt je aan en zo neem je dit geloof kort of langer mee op je pad. En dat is prima!
Tot een gebeurtenis zoals met mijn client alles laat schudden op zijn grondvesten.
 
Tijd misschien om het Weten te zoeken diep in jezelf. En dat is misschien wel het ware Goddelijke in de mens, naamloos, vormloos en zonder woorden.
Authentiek en waarachtig.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.