JE INTUITIE

& JE LIJF

This is a great place to add a tagline.

Tell customers more about you. Add a few words and a stunning pic to grab their attention and get them to click.

This space is ideal for writing a detailed description of your business and the types of services that you provide. Talk about your team and your areas of expertise. 

Je Intuitie & Je lijf

Zoals we vorige week al hebben geconcludeerd is alles energie. Om je intuitie te ontwikkelen is het heel belangrijk dat je in contact bent met je lichaam. Je zou kunnen zeggen dat je lijf de eerste intuitieve signalen oppakt. Denk maar eens na over het volgende; Je krijgt een slecht nieuws bericht. Waar voelt je dat als eerste? Juist, in je lichaam?

Je ontmoet mensen of je komt op een verjaardag en binnen no time heb je hoofdpijn..

Hoe komt dat?

We nemen allereerst de energie waar. Zodra deze belastend voelt of naar, voel je dat vaak het eerste in je lijf. herkenbaar? Ben je goed in verbinding met je lichaam? Hoe is je relatie met je lijf? Wij mensen zijn heel goed in het weg stoppen van nare gevoelens. Dus we negeren het of we 'zetten' ons er over heen.

Herken jij het als iets niet van jou is? Bijvoorbeeld als je beste vriendin in een slechte fase zit en je voelt op afstand haar pijn?

Of iemand in je omgeving heeft enorme last van migraine en je krijgt ook hoofdpijn.

 

Soms wil je lichaam je ook iets vertellen. En zijn dat fluisteringen van je ziel. Bv je vindt het lastig om voor jezelf op te komen en elke keer dat je met die dominante mensen in aanraking komt voel je je niet lekker. Dat is een signaal dat je zelf bijvoorbeeld kleiner maakt, of dat je je gevoelens opzij zet. Hoe is dat voor jou?

Hoe maak je contact met je lijf?

Je ademhaling 

Zonder dat we het door hebben ademen vaak niet goed. Te snel, te oppervlakkig en 'te hoog'.
Door je te richten op je ademhaling gaat je aandacht naar je lijf. Daarnaast, door bewust te ademen kom je direct in het 'nu'. 

Als je de tijd neemt om rustig te ademen kom je direct beter 'in je lijf'. En daar lieve mensen, zit je gevoel.

Zie werkboek voor een oefening.

Scan je lichaam

Wat gebeurt er in je lichaam?  Door bewust te gaan kijken naar wat er in je lichaam zich afspeelt, word je je meer gewaar van de subtiele signalen die je lichaam afgeeft. Zo leer je dus in de toekomst sneller je signalen van gevoel te herkennen. Een bodyscan is een kwestie van 1 a 2 minuten en kan dus makkelijk overdag, tussendoor ook gedaan worden.

 

Deze week gaan we daar mee oefenen. Doe eerst de meditatie en de oefeningen

in het werkboek!

© 2021 Soulconsultancy - Soul & Intuition

Design Noella Staakenbroek 

Uitvoering  Peggyleenders.nl -  www.peggyleenders.nl

Fotografie Lotte Manou en Saskia Beek

- Contact - Privacy