LES 2 - Relaties

Relaties…Absoluut mijn favoriete onderwerp! Want laten we eerlijk zijn, relaties zijn het meest mooie, fascinerende, lastige en vaak ronduit irritante stuk in ons leven!

 

Het haalt het mooiste in ons naar boven, maar ook het slechtste..

Ik geloof dat relaties ‘spiegels’ zijn in je leven die je precies laten zien wie je bent.

Alle relaties in je leven zijn ‘heilig’ en niet ‘zomaar’.  Je moeder is niet ‘toevallig’ je moeder. Dat overspelige vriendje/vriendinnetje is niet een foutje geweest.

Iedereen die in je leven is komt je wat brengen en heeft een opdracht in zich.

Niemand komt ‘zomaar’ voorbij en is er ‘toevallig’.  Een ieder die in je leven is komt je wat brengen en geeft je de mogelijkheid om te groeien. En het goede nieuws; de meest irritante mensen in je leven geven je heel veel inzichten over wie je bent en hoe je met jezelf omgaat.

 

In een cursus in wonderen zegt men dat relaties in je leven zijn om je te leren elkaar als liefde te zien.

Zoals je de ander ziet, zie je zelf. Zoals je diegene behandelt, zo behandel je jezelf, zoals je over diegene denkt, zo denk je dus over jezelf… Nou horen we je denken; ‘Oh dus het feit dat mijn vriendje me belazerd zegt alles over mezelf?

Euhm ja, maar niet op de manier waarop je het nu voelt. Het is een feit dat hoe jij met jezelf omgaat en je jezelf ziet, je mensen aantrekt die jou daarin bevestigen. Wil je jezelf nou eens echt leren kennen? Neem dan eens een kijkje in je leven en naar de mensen die bij je zijn. Elke relatie is een kans om te groeien en dichter bij je zelf te komen. Wil je een vriend die jou op waarde schat en je serieus neemt is, kijk dan eens in hoe het met jou eigenwaarde gesteld is.

 

Als iemand gevoelens van minderwaardigheid, angst, woede of onzekerheid bij je oproept, dan laat dat alleen maar jouw gevoelens over jezelf zien. Je reageert altijd op je eigen gevoelens over die persoon, nooit op de persoon zelf.

Bijvoorbeeld; Die dominante vriendin, die altijd alles bepaald en je altijd het gevoel geeft dat je niks in te brengen hebt laat je alleen maar zien dat je jezelf het niet waard vindt om iets in te brengen. Anders deed je het wel en ontstond er meer gelijkwaardigheid. Daarom voel je je vaak aangetrokken tot mensen die eigenschappen hebben jij (nog) niet hebt. Juist om die te ontwikkelen! Als je dat leert inzien is dat dan ook weer het mooie aan relaties. Als je je hier bewuster van bent zal je anderen minder ‘de schuld’ geven van pijn en teleurstellingen.

 

We zijn constant op zoek naar heelheid en eenheid en zoeken dat standaard in de ander. De ander moet ons gelukkig maken en ons geliefd laten voelen. Het erge is dat we doordat we zo druk zijn met onszelf en wat WIJ nodig hebben , we de ander niet eens werkelijk kunnen ‘zien’. Dan is er weinig kans op een relatie tot compleetheid te laten groeien. En het verklaard ook het feit dat we veel dingen doen in ons leven om liefde te krijgen en niet ‘vanuit’ liefde. Het mooie van het leven is dat het resultaat daarvan altijd direct zichtbaar is binnen je relaties.

 

Eigenlijk is het heel simpel. Kijk en leer! Probeer wel met de meest liefdevolle compassie naar jezelf te kijken. Als een helicopterview. Zonder oordeel, zonder schaamte en zonder kritiek. Maar met zachtheid en liefde.

In relaties heb je dus altijd de keuze:

Vera Helleman vertelt het zo mooi in haar boek ‘Moeiteloos jezelf zijn”:

Als twee aparte mensen die in elkaar naar compleetheid zoeken en dus hun behoeftes bij de ander leggen of als twee helen mensen die samenkomen om van elkaars heelheid te genieten.

 

We zoeken vaak ons levensgeluk bij de ander. We vinden dat anderen ons het levensgeluk moet brengen en leggen daarbij enorme verwachtingen bij de ander.

 

Vaak vinden we dat de ander moet zien en snappen wie we zijn en daarbij ons lege gevoel vullen. Alleen…heel vaak zal je ervaren dat je teleurgesteld wordt.

Het werkt niet op die manier en het is niet de basis van een goede relatie.

Relaties met vrienden

 

Vriendschappen zijn boeiend, zo heerlijk en zo inspirerend. Sommige mensen komen voor even, sommige blijven wat langer en soms zijn er vriendschappen die duren je leven lang. Hoe werkt dat nou eigenlijk? Ik geloof dat elke ontmoeting heilig is. Iedereen die op je pad komt komt je iets brengen. Herken je de 'toevallige' ontmoetingen die je hart overslaan van geluk omdat diegene je zo inspireert. Of dat je iemand op een verjaardag onmoet en waarvan direct al je haren overeind van gaan staan? Zo eentje waar je direct gerirriteerd van raakt? Al deze boeiende ontmoetingen vertellen je iets over jezelf. Over de mooie dingen die bij jou in ontwikkeling zijn en over jouw 'schaduwkanten'. De kanten die je misschien iets minder fraai vindt van jezelf... Dit alles is om je te helpen, je verder te helpen op jouw levensreis. Je bewust te maken van wie je op dit moment bent. Waanzinnig toch, als je erover nadenkt? 

Ik ben er absoluut van overtuigd dat er voordat je op deze aarde kwam er 'afspraken' zijn gemaakt met 'mensen' die jou iets 'geven' en je laten zien wie je bent...

Hieronder kan je het verhaal lezen van het boek 'Gesprekje met God,  'De kleine ziel en de zon', van Neale Donald Walsh

Lees dit!! Het zal je heel veel inzichten over je relaties geven!

Relatie met Partner

Liefdesrelaties.....Misschien wel de meest heftige relatie vorm van allemaal. We zouden hier alleen al twee weken mee bezig kunnen zijn.... Zij geven ons diep geluk, maar ook diepe pijn en dus de mooiste levenslessen. Intieme partner relaties zijn er om je bewust te maken en je te laten groeien. Ook hierbij geloof ik dat er 'afspraken'gemaakt zijn. Soms zijn het zware en moeilijke relaties. Maar altijd bedoeld om je te laten groeien en bewust te worden van wie je bent. Heel vaak denken we..'als we maar een fijne partner hebben dat worden we wel gelukkig... Dus maken we de ander verantwoordelijk voor ons levens geluk. We zijn zo op zoek naar liefde en waardering, maar het begint echt bij dat te vinden in jezelf.

Ook geloof ik dat je partnerkeuze te maken heeft met hoe je jeugd verlopen is. 

Wat je vaak ziet is dat als er problemen ontstaan men zich afsluit binnen de relatie en dat heel moeilijk is om in verbinding te blijven. We voelen ons ongemakkelijk met onze schaduwkanten en willen daar eigenlijk niet naar kijken. Met verwijdering en soms zelfs scheiding als gevolg. Vervolgens zoeken we weer naar een nieuwe partner en zo missen we de belangrijktse boodschap....

'De liefde van je leven... Dat ben je zelf'

Partners

Vriendschap

Verbinding

Werkboek, Meditatie & Dagboek

Aan de slag!!! Yes.....:)) Hieronder vind je alles wat je nodig hebt de komende twee weken!

De werkboeken en dagboek zijn invulbare PDFS. Deze download je en staan niet online.

Ik wens je een mooie twee weken, met veel inzichten en mooie AHA momenten. Zie het als een 'date' met je ziel!  Probeer met liefde en mildheid naar je zelf te kijken. En zelfs afentoe te lachen als je er achter komt dat je wel heel vaak in dezelfde patronen vervalt....lachen verlicht altijd...:)

Liefs  Carmen

Relatie Meditatie week 1 -
00:00 / 00:00
Relatie Meditatie week 2 -
00:00 / 00:00

Boeken Tips

Hierbij een aantal boekentips over relaties

Ik hou van mij - Annemarie Postma

Heilige relaties - Ton van der Kroon

Jan Geurtz - Bevrijd van Liefde

Marianne Williamson - Terugkeer van de Liefde

© 2021 Soulconsultancy - Soul & Intuition

Design Noella Staakenbroek 

Uitvoering  Peggyleenders.nl -  www.peggyleenders.nl

Fotografie Lotte Manou en Saskia Beek

- Contact - Privacy