Intuïtie , de basis van meer balans in je leven.

 

Verschillende definities voor Intuïtie:

 

Het het gevoelsmatig weten, zonder erover te hoeven nadenken of een manier van weten die niet alleen op kennis, ervaring en lineair redeneren berust. Het is een spontaan weten en een natuurlijk vermogen dat bij iedereen aanwezig is.

 

Ontwikkeling van Intuïtie is een hele mooie ontwikkeling, maar ook wel een lastige.  Omdat het voor velen niet ‘tastbaar’ is en in het begin best ingewikkeld is om te onderscheiden wat nou je intuïtie is en wat je beperkende interpreties zouden kunnen zijn.

Het goede nieuws is…, het is bij iedereen te ontwikkelen.  

 

Energie veld

 

Alles om je heen heeft een energie veld. Je huis, de natuur, dieren, voedsel, objecten, alles straalt hun eigen unieke vibratie uit. Die vibratie kunnen we niet met onze ogen zien, maar deze energie is wel heel voelbaar. Voelbaar in de zin van lichaam sensaties, denk aan kippenvel, of een vreemd onbestemd gevoel in je buik. Of wat denk je van zo’n fijne verjaardag waar je helemaal gesloopt van terug komt. Je neemt dan de energie die daar hangt in je op en neem je met je mee. 

De energie van mensen noemen we een aura. Deze bestaat uit verschillende lagen en is door de meeste mensen niet waar te nemen. Als je je meer ontwikkeld is het wel mogelijk je de aura te 'zien' . In de vorm van kleuren. Omdat de mens niet constant is de aura ook niet constant en veranderd steeds van vibratie en kleur.  

 

Energie kan je leren ‘lezen’. Vaak geeft het je al, zonder dat je er bewust van bent, een bepaald gevoel. Soms ervaar je dat in ontmoetingen met mensen, maar ook is energie heel voelbaar in bv huizen of ouden gebouwen. Herken je het? Dat je ergens komt en direct al je haren recht overeind gaan staan? Dat je zonder duidelijke reden je buikpijn krijgt of misselijk wordt.

 

Heel vaak zijn we niet bewust dat dat gevoel niet van ons is, maar van iemand anders of van een bepaalde plek. Als bijvoorbeeld een persoon waar je mee in contact komt heel veel verdriet met zich meedraagt, kan het zijn dat je het oppikt of zelfs even ‘over neemt’..

Het is daarom heel handig als je de energie leert lezen. Dat je woorden leert geven aan wat er gebeurd. Zodat je onderscheidt kan maken. En de dingen kan loslaten die niet bij jou horen. Geloof me, dat scheelt bakken energie..

LES 5 - Intuïtie

Het intuïtieve denkvermogen is een godsgeschenk en het rationele verstand is een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.
Albert Einstein

Het Ontwikkelen van je Intuïtie 

Het ontwikkelen van je intuïtie is een proces. Het is niet iets wat je 'even' leert en zo onder de knie hebt. Het kost tijd en discipline om daar

bewuster van te horen. Je ratio en je intuitie ondersteunen elkaar. Eigenlijk kan het één niet zonder het ander. Het ontwikkelen van je intuitie verhoogt je zelfkennis en invoelingsvermogen. Je zal merken dat er meer echte verbindingen onstaan met mensen. Je wordt creatiever en zal je bewuster worden van je lichaam en hoe je je voelt. Het mooiste er van is dat je onderscheid leert maken tussen feiten, emoties en je interpretaties daar van.

Herken je iets in het volgende voorbeeld? Je hebt een etentje met vrienden, en je hebt je daar enorm op verheugd. 

Jullie ontmoeten elkaar en het gebeurd al in het eerste moment..'bam,' .je voelt een spanning..je voelt het in je lijf..er is iets niet oke, maar je weet niet wat. Het etentje verloopt stroef en er mist een sprankel. Je voelt je misschien misselijk of krijgt spontaan hoofdpijn. 

Je gaat moe en teleurgesteld naar huis en je piekert of het misschien wel met jouzelf te maken heeft. Twee dagen later krijg je een berichtje dat  je vriend een naar bericht heeft gekregen over zijn familie wat hij niet eerder met je kon delen. Al die tijd heb je je zorgen gemaakt om iets wat eigenlijk niks met jou te maken heeft... Als je je intuïtie ontwikkeld zal je sneller kunnen schakelen en eerder aanvoelen dat het bij de ander

hoort. Dan kan je het direct weer loslaten.

 

Super interessant filmpje over intuïtie van Carolina Bont!

Werkboek, Meditatie & Dagboek

Aan de slag!!! Yes.....:)) Hieronder vind je alles wat je nodig hebt de komende twee weken!

De werkboeken en dagboek zijn invulbare PDFS. Deze download je en staan niet online.

Ik wens je een mooie twee weken, met veel inzichten en mooie AHA momenten. Zie het als een 'date' met je ziel!  Probeer met liefde en mildheid naar je zelf te kijken. En zelfs afentoe te lachen als je er achter komt dat je wel heel vaak in dezelfde patronen vervalt....lachen verlicht altijd...:)

Liefs  Carmen

Boeken Tips

Hierbij een aantal boekentips over Intuïtie

Versterk je uitstraling - Carolina Bont

Hoogsensitiviteit als kracht - Carolina Bont

Intuïtieve Ontwikkeling - Linda Keen

© 2021 Soulconsultancy - Soul & Intuition

Design Noella Staakenbroek 

Uitvoering  Peggyleenders.nl -  www.peggyleenders.nl

Fotografie Lotte Manou en Saskia Beek

- Contact - Privacy