LES 6 : Gidsen & Engelen

Wat zijn spirituele gidsen? Hebben wij gidsen? En zo ja, waarom überhaupt?

Je bent hier op deze aarde gekomen om ervaringen op te doen, te leren en uitdrukking te geven aan wie jij bent.

Je bent een spiritueel wezen in een menselijke setting, maar vaak 'herinner' je je niet meer precies waar je vandaan komt en wat de bedoeling is van je aardse leven. Daarom worden wij dagelijks geïnspireerd, gesteund en is er synchroniciteit waardoor jij je

ziels 'zijn' weer herinnert. Gelukkig ben je niet alleen. Je wordt gestuurd en geleid. De vraag is alleen......ben je je daar bewust van?

Wat ik wil benadrukken is het feit dat dit een heel persoonlijke weg en waarheid is. En jij mag die van jou ontdekken.

Laten we het eens onderzoeken.

Mijn persoonlijke overtuiging is dat gidsen in verschillende vormen tot je komen. We hebben 'spirituele gidsen', die  je helpen bij jouw spirituele ontwikkeling en jouw 'ziels'uitdrukking. Onze overleden dierbaren zijn ook vaak bij ons. Om ons ook te helpen en ons bij te staan.

Sommige spirituele gidsen zijn al bij je sinds je geboorte. Anderen kwamen in je leven omdat je een bepaalde kant bent opgegaan. Denk aan het moment dat je een switch in werk of opleiding hebt gemaakt.

Soorten Gidsen:

Spirituele wezens:

Deze inspireren je over jouw spirituele 'zijn' en jouw spirituele  weg. Deze gidsen ken je niet van het aardse, maar komen van de plek waar jij 'vandaan' komt. Jij kent hen waarschijnlijk al eeuwenlang en er is een diepe verbinding tussen jullie.

Overleden dierbaren:

Deze mensen heb jij hier gekend in het aardse. Jullie hebben in het menszijn geleefd in een bepaalde dynamiek en relatievorm. Deze is heel belangrijk geweest voor je ontwikkeling. Er is een oneindige liefde tussen jullie die veel verder gaat dan het menszijn. Zij zullen er altijd voor je zijn. Zij sturen tekens, signalen en proberen je in moeilijke tijden bij te staan. 

Aardse mensen:

De mensen in je leven, die dagelijks om je heen zijn. Relaties zijn er nooit voor niks. Een ieder die op je pad komt is heilig en komt je iets

brengen. En als je goed oplet krijg je dagelijks al heel veel boodschappen inzichten over wie jij bent.

Hoe communiceren spirituele gidsen met ons?

Gidsen laten je vaak tekens zien, die ook wel synchroniciteit worden genoemd. Carl Jung omschreef synchroniciteit als een ‘betekenisvolle samenkomst van omstandigheden’. Je kunt je bijvoorbeeld realiseren dat je je romantische relatie wilt verbeteren nadat je ruzie hebt gehad met je partner voor het slapen gaan. Opeens zie je de volgende dag een boek op het bureau van je collega tegen over communiceren in romantische relaties.

Gidsen kunnen ook met je communiceren door middel van getallen of getallenreeksen zoals 111, of misschien heb je een geluksnummer en je ziet dat nummer in het adres van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Ze kunnen met je praten door je muzikale berichten te sturen, zoals wanneer je in de auto stapt na een lange dag en op de radio een nummer speelt dat je altijd inspireert. Gidsen kunnen je een droom sturen, die je een idee kan geven hoe je om kunt gaan met een bepaalde situatie. Of de gids verschijnt zelf in de droom.

Gidsen kunnen zelfs bewust nieuwe mensen en mogelijkheden op je pad brengen. Dit is een andere vorm van communicatie, die van jou vraagt om actie te ondernemen (vraag een interessant nieuw persoon in je leven om te gaan lunchen, koop een ticket voor een transformerende workshop, etc).

Jouw gids brengt zo iemand of zo’n situatie op je pad of op je radar om er iets mee te doen.

 

Verschijningsvorm

Hoe weet je nu of het een Gids is die jou iets wil vertellen?

Spirituele gidsen passen zich echter aan jouw comfort niveau aan en verschijnen gewoonlijk in een vorm waarmee jij je kunt identificeren of waar jij je goed bij voelt. Heb je dus een bepaald idee hoe een gids eruit zou moeten zien, dan zal je gids zijn of haar best doen om zich aan die verwachting te conformeren, om je een gevoel van vertrouwen te geven. 

Persoonlijk zit het voor mij meer in dagelijkse toevalligheden, ontmoetingen, liedjes die je hoort met een tekst die jou iets geeft.

Manieren om met je spirituele gidsen te gaan communiceren

 Meditatie/visualisatie

Mediteren is een mooie manier om bewust te worden van de verbinding met 'hen'. Zie het als een dagelijkse 'date' met hen.

Als je uit je 'hoofd' komt, is communicatie makkelijker waar te nemen en kun je ook het 'gesprek' makkelijker met hen aangaan. 

Dagboek bijhouden

Probeer eens een tijdje op te schrijven wat er binnenkomt na een meditatie. Maar ook wat er op dagelijks niveau gebeurt.

Welke synchroniciteit gebeurt er in je leven? Welke nieuwe mensen verschijnen er en waarom?

Check je werkboek om er mee aan de slag te gaan!

Werkboek

Aan de slag!!! Yes.....:)) Hieronder vind je alles wat je nodig hebt!

© 2021 Soulconsultancy - Soul & Intuition

Design Noella Staakenbroek 

Uitvoering  Peggyleenders.nl -  www.peggyleenders.nl

Fotografie Lotte Manou en Saskia Beek

- Contact - Privacy