LES 4 : Consulten geven

Een consult geven is een prachtige manier om het mediumschap in te zetten. Ik ben er dan ook absoluut van overtuigd dat mediumschap consulten bedoeld zijn voor heling. 

Het is heel bijzonder te ervaren hoe de geestenwereld werkt en te zien dat er in een consult een bedoeling, een intelligentie achter zit. Vaak is het voor ons (het medium) niet eens in te schatten wat het helende effect er van is. 

Vaak ook op meerdere 'lagen'. Daarmee bedoel ik, energetisch, karmisch, maar ook psychologisch.

 

Mensen komen om heel verschillende redenen bij mediums.

Redenen waarom mensen een consult willen krijgen zijn o.a.

 

 • Hulp verschaffen bij rouwverwerking

 • Bewijs geven van leven na de dood

 • Inzichten in het leven van de client

 • Inzichten in relaties

 • Inzichten in werksituaties

 • Mensen helpen hun passie (levensdoel) te vinden.

Er zijn twee type privé consulten:

 • Psychic Reading: Je leest de aura van de client. Ook wel het energieveld genoemd. In dit veld ligt alle informatie verborgen vanaf de geboorte tot het heden. Alles is daar in te lezen. Achtergronden van de problemen van de client tot passies, talenten, gezondheid. Etc.

 • Mediamieke Reading: Je maakt contact met de spirituele wereld. Je maakt contact met een dierbare overledenen van je client.

 • Een mix van beide: Een consult waarin beide dicipines aan bod komen.

 

Eigenlijk komt de mix van beide het meeste voor. Waarin de geestewereld het medium aanstuurt en begeleidt . De client komt altijd met een reden, maar uiteindelijk gebeurd er wat er moet gebeuren voor de client. Met andere woorden. ‘Er zit nog wel eens een verschil intussen wat men wil horen en wat men moet horen.

 

Bij een  Psychic Reading kijk je eigenlijk met een ‘helicopter view’ naar iemands leven.  Je krijgt vaak inkijk in iemands jeugd, verleden, heden en toekomst.

Ik ben er van overtuigd dat het wel gestuurd wordt, door de geestewereld, wat we (mediums) waarnemen en doorgeven. Een goed medium zal altijd datgene doorgeven van wat op dat moment de bedoeling is. Hoewel mediums geen therapeuten zijn geloof ik wel in de therapeutische werking van een goed consult.

 

Heel belangrijk is het, als het medium verbanden legt tussen gebeurtenissen en patronen, die als een rode draad door het leven lopen van de client. Waarom herhalen zich bepaalde patronen steeds. Hoe meer inzicht je hier in kan geven, hoe meer duidelijkheid er komt voor de client. Zodat deze makkelijker doorbroken kunnen worden.

Ook willen mensen graag weten wat hun bestemming is, waarom zijn zij hier. Wat is hun passie en waar liggen hun talenten. 

 

Mediums mogen NOOIT de toekomst voorspellen. Bijvoorbeeld: Als je 30 bent ga je trouwen, maar deze man gaat je bedriegen dus ga je op je 38e weer scheiden.

Is uit den boze! Je doet meer kwaad dan goed. Mensen moeten hun leven ‘leven’ en het is niet bedoeling om dat proces te verstoren! Goede mediums zien altijd toekomst perspectieven en je kan daar best iets in ‘geven’ en laten zien. Maar alleen ten goede van het leerproces van je client. Je moet beseffen dat mensen hun leven moeten leven.

De ziel van de persoon heeft besloten om bepaalde leerprocessen te doorgaan. En een consult moet dat ALTIJD ondersteunen. Uiteindelijk is dat het doel van een goed consult.

Bij een Mediamieke Reading maak je contact met de geestwereld. Ook hier is mijn ervaring dat diegene ‘komt’ die moet komen voor de client. We roepen geen geesten op, maar vaak gebeurd het wel dat de overleden dierbaren komen waar de client graag mee in contact zou willen komen. Bewijs is hier essentieel! En dan bedoel ik specifiek bewijs.

Dus niet: ‘Ik heb hier je oma en ze houdt van koken. Of Hier is je opa en hij houdt van tuinieren..’

Goed bewijs:

 • Iemands beroep

 • Manier van overlijden

 • Namen van overleden dierbaren

 • Specifieke objecten, als: sieraden, meubels, kunst etc.

 • Gedeelde herinneringen

Consulten en verantwoordelijkheid..

 

Het geven van consulten brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Je bent geen therapeut, maar een goed consult heeft wel een therapeutische werking. Soms gaat het minder 'makkelijk' of zie je het minder goed. Als je daar open en duidelijk over bent is dat geen probleem. Je bent geen robot, maar een mens. 

 

Het gaat er dus niet om je client te overtuigen. Maar zodra je zegt ; ‘ Hier heb ik je moeder’ brengt dat heel veel emoties en gevoel naar boven en dus een enorme verantwoordelijkheid. Het is dan heel belangrijk om de persoon helemaal tot ‘leven’ te laten komen en iemand recht te laten doen zoals diegene was.

Een goed mediamiek consult ligt niet alleen aan het medium.  De overleden dierbaren en de ontvanger zijn ook belangrijk in het slagen van een goed consult. Als een overledene moeilijk was in het ‘uiten’ van gevoelens. Dan is dat vaak in de communicatie tijdens een consult nog zo. Probeer de informatie zo concreet mogelijk door te geven.

 

 

Persoonlijkheid in je consulten

 

Door dat de informatie door je heen gaat is het ALTIJD zo dat de informatie ietwat ‘gekleurd’ is door je persoonlijkheid. Met andere woorden; de informatie die je waarneemt interpreteer je ( in het begin)  naar wie jij bent. Immers;  Je kan (zeker in het begin) alleen zien wat jij kan zien. Dus als jij er van overtuigd bent dat mensen in basis niet deugen dan zal je met die overtuiging je consulten doen en zal dat door je informatie heen sijpelen. 

Hoe ‘bewuster' je bent van wie je bent, oke bent met wie je bent zal er minder 'ruis' zijn. Dus dan zal de informatie ook heel zuiver zijn. Een goed werkend medium worden kosten jaren van training, oefening en zelfonderzoek.

Meditatie kan daar heel goed bij helpen.

Gun jezelf deze tijd alsjeblieft. Een goede psycholoog wordt je ook niet in een jaar..

 

Zie je werkboek voor oefeningen om deze disciplines uitgebreid te oefenen!

Werkboek

Aan de slag!!! Yes.....:)) Hieronder vind je alles wat je nodig hebt!

© 2021 Soulconsultancy - Soul & Intuition

Design Noella Staakenbroek 

Uitvoering  Peggyleenders.nl -  www.peggyleenders.nl

Fotografie Lotte Manou en Saskia Beek

- Contact - Privacy